Drone inspectie van de kerktoren

Afgelopen zaterdag heeft Camiel Hoekstra samen met Rik van Hoogstraten met behulp van een drone foto’s gemaakt van de toren van onze kerk. Met behulp van een drone kon dat eenvoudig vanaf de weg en was er geen kraan of ladder voor nodig. De foto’s zijn nodig om goede offertes op te vragen voor het noodzakelijke onderhoud van de toren. Over dit onderhoud is in de jaarvergadering van de DG op 8 maart uitgebreid gesproken en zijn er afspraken gemaakt hoe het bestuur dit gaat aanpakken. Er is onder andere afgesproken dat het bestuur bij de leden terugkomt voordat er definitieve keuze gemaakt zullen worden.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat er onderhoud nodig is. Met name aan de kop van kerk aan de rechterkant zitten een aantal slechte plekken in de kroonlijsten. Dat is overigens ook gewoon vanaf de weg voor iedereen te zien maar op de forto’s is het duidelijker.

Onderstaand een selectie van de foto’s en een mooi filmpje wat we zullen gebruiken bij het aanvragen van verschillende offertes. De technische commissie gaat hier nu verder mee aan de slag. Wordt vervolgd.

Door op de foto’s te klikken krijgt u een vergroting

Mooie plaatjes van onze kerk !

Eén antwoord op “Drone inspectie van de kerktoren”

  1. Uw film geeft duidelijk aan dat de kerktoren toe is aan een reparatie. Dat zal een flinke duit kosten. Bij het zien van de klok van de kerktoren herinner ik me een bijzonder verhaal van mijn . Als jongste zoon van opa Antoon Schoorl en oma Jane Zwanenburg woonde hij met zijn zussen en broers op de boerderij die naast het witte huis, dat op de foto zichtbaar is. Als kleine jongen schoot hij met zijn pijl en boog op de klok van de kerktoren. Ik meen zelfs dat de klok een tijdje heeft stilgestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*