Privacybeleid

Wie zijn we

De Driehuizer Gemeenschap (DG), gevestigd aan de Driehuizen 17, 1844 KL in Driehuizen is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

www.driehuizen.info
Driehuizen 17
1844KL Driehuizen
Mail: info@driehuizen.info

Robert-Jan van Hoogstraten is binnen het bestuur van de DG verantwoordelijk voor de gegevensbescherming van de DG. Hij is te bereiken via info@driehuizen.info

Reacties op artikelen

Alleen wanneer u een reacties achterlaat op deze website verzamelt het bestuur van de DG van u:

  • Door u ingevulde gegevens die getoond worden in het reactieformulier
  • uw IP-adres (alleen als u een reactie daadwerkelijk heeft ingestuurd)

We gebruiken deze gegevens om spam op de website te voorkomen en te detecteren. De gegevens worden niet met derden gedeeld. Uw IP-adres wordt niet getoond op onze website maar wordt wel opgeslagen op de server van onze website.

Media

Als u afbeeldingen ter beschikking stelt voor gebruik op onze website, adviseren wij u te voorkomen om afbeeldingen te uploaden met daarin meta gegevens zoals bijvoorbeeld de GPS locatie. De DG heeft de website zo ingesteld dat bezoekers van de website geen afbeeldingen van de website kunnen downloaden. Desalniettemin is het verstandig om meta gegevens altijd te verwijderen. U kunt hier vinden hoe u dat kunt doen.

Door een afbeelding op onze site te uploaden stemt u in met plaatsing op deze website of voor het gebruik in nieuwsbrieven. De DG zal fotomateriaal niet voor andere doeleinden gebruiken.

Contactformulieren

Als u contact opneemt via ons contactformulier dan worden de door u ingevoerde gegevens als een email naar ons verstuurd. Uw gegevens worden bewaard op de email-server van de DG.

Cookies

De website van de Driehuizer Gemeenschap maakt alleen gebruik van functionele cookies. Als u de website voor het eerst bezoekt kunt u daarmee wel of niet instemmen. U kunt bij instellingen zelf aangeven of u niet noodzakelijke cookies van onze website wilt opslaan.

Meer informatie over deze cookies vindt u hier. U kunt u huidige cookie instellingen voor onze website via onderstaande knop aanpassen

Cookie instellingen aanpassen

Persoonsgegevens die wij van u opslaan

De vereniging Driehuizer Gemeenschap slaat persoonsgegevens op in de ledenadministratie. Onze ledenadministratie is onderdeel van ons boekhoudprogramma.Wij gebruiken het programma E-boekhouden. de wijze waarop e-boekhouden omgaat met de voorschriften en regels uit de AVG kunt u hier lezen.

De Driehuizer Gemeenschap verzamelt enkel gegevens om te kunnen factureren ben om u via nieuwsbrieven te kunnen informeren over onze activiteiten. De DG gebruikt uw gegevens niet voor andere doeleinden. Wij verzamelen alleen gegevens die u (in het verleden) zelf aan ons verstrekt/

Gegevens die we altijd over u opslaan ten behoeve van onze ledenadministratie

  • Uw email adres
  • Uw voornaam
  • Uw achternaam
  • Uw adres
  • Uw postcode
  • Uw woonplaats
  • Uw IBAN nummer nadat u een factuur heeft betaald

Gegevens die we alleen opslaan als u ze aan ons heeft verstrekt of als deze op u van toepassing zijn

  • Uw telefoonnummer
  • Sinds wanneer u lid bent van de DG
  • Of u deelneemt aan 55+ gym
  • Welke tuinpercelen u van ons huurt

Wij gebruiken deze gegevens alleen om de contributie te kunnen innen, om specifieke diensten zoals het huren van een tuin of de deelname aan 55+ gym te kunnen factureren en om, voor u specifieke en relevante nieuwsbrieven aan u te kunnen versturen. Wij gebruiken u gegevens niet voor andere doeleinden. Wij delen u gegevens niet met andere personen, bedrijven of verenigingen

U kunt uw eigen gegevens altijd inzien. U kunt daarvoor contact opnemen met iemand van ons bestuur. Jaarlijks ontvangt u van ons de factuur voor de contributie brief met daarin een overzicht van alle gegevens die wij over u hebben opgeslagen. Onderaan elke nieuwsbrief die u van ons ontvangt staat een link waarmee u zich voor de nieuwsbrief kunt uitschrijven. Indien u zich uitschrijft voor de nieuwsbrief dan blijft u lid van de vereniging tot wederopzegging. Wij blijven uw gegevens na uitschrijving voor de nieuwsbrief dus opslaan.

Indien u het lidmaatschap van de vereniging heeft opgezegd zullen wij uw gegevens na 7 jaar verwijderen uit onze administratie. Wij bewaren uw gegevens zo lang vanwege de wettelijke verplichting die wij hebben.

Met wie we uw gegevens delen

De Driehuizer Gemeenschap verstrekt uw gegevens alleen aan derden als dit nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Hoe lang we uw gegevens bewaren

Om te voldoen aan de wettelijke verplichting bewaren wij uw gegevens en facturen na uw opzegging nog 7 jaar.

Welke rechten heeft u over uw gegevens

U kunt ons verzoeken om alle persoonlijke gegevens die we van u hebben te wissen. Wij wissen geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met wettelijke doeleinden. Als wij u gegevens niet mogen opslaan kunt u geen lid blijven van onze vereniging.

Aanvullende informatie

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons. Het recht op gegevensoverdraagbaarheid is geldig maar voor onze website niet relevant omdat wij gegevens overdragen aan anderen.

Wilt u gebruik maken van uw recht op bezwaar of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuurt u dan een gespecificeerd verzoek naar de secretaris van de Driehuizer Gemeenschap . Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u zelf is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maakt u in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) svp zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. Na controle door ons zullen wij de door u opgestuurde kopie vernietigen.

Het bestuur van De Driehuizer gemeenschap zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren. Wij willen u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Van welke derde partijen we gegevens ontvangen

Wij ontvangen geen gegevens van andere partijen

Wat voor geautomatiseerde besluitvorming en/of profilering we doen met gebruikersgegevens

De vereniging Driehuizer Gemeenschap neemt geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Wij bedoelen daarmee besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een menselijk handelen tussen zit.