Pentekening Fred van Hecke

……

Fred was in 2020 onze oudste inwoner en een markant en kleurrijk mens. Letterlijk en figuurlijk blijven zijn sporen in onze dorpsgemeenschap zichtbaar. Zijn creativiteit en vakmanschap met pen en penseel is op veel plekken terug te vinden. Denk aan decorstukken voor de toneelvereniging, waarschuwingsborden, uithangborden en het veel gebruikte en welbekende logo van onze voormalige nieuwsbrieven.

Fred heeft, samen met anderen, veel bijgedragen aan de leefbaarheid en gezelligheid in Driehuizen. Hij was jarenlang lid van de Vrijwillige Brandweer, indertijd een hechte groep waar samenzijn en gezelligheid het bindmiddel was. Bij de toneelvereniging Nut en Genoegen had Fred in de loop der jaren meerdere rollen. Hij heeft met passie gespeeld, geregisseerd en natuurlijk de decorstukken ontworpen en geschilderd. Tijdens het winterfestijn de Eilandspoldertocht bemande Fred, samen met Arie de stempelpost Driehuizen in de Koek & Zopietent. Fred was jarenlang lid van de biljartclub. Behalve het beoefenen van de sport, maakte ook hier het uitwisselen van nieuws en verhalen vertellen, deel uit van het dorpsleven.

Op 7 januari 2017 heeft Fred, met het doorknippen van een lint,  de nieuwe brug over de Schermer Ringvaart, de toegang tot Driehuizen officieel geopend. Het ging samen met een mooie toespraak op de brug in de ijzig koude oostenwind. We nemen afscheid van Fred, van zijn verhalen in zijn mooie Amsterdamse tongval. Met bovenstaande pentekening van het dorp Driehuizen blijft de herinnering aan Fred bestaan.