Dauwtrappen 2022

Vroeger dansten mensen op deze dag in alle vroegte blootsvoets door het gras. Het dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. Tegenwoordig mag je je wandelschoenen aanhouden en kun je volop genieten van de ontwakende natuur. Van een oude traditie in het oosten, naar een jonge traditie.

En zo waren er afgelopen donderdag 18 fanatieke wandelaars om 06:00 uur al aanwezig voor de kerk. Na een korte introductie van Marianne en een bijbehorend appeltje voor een gezonde start ging de groep onderweg. De vaart zat er meteen goed in. Via de visweg liepen we over de dijk naar de Oudelandseweg en zo naar Groot Schermer.

Daar was het tijd voor een korte stop en een plakje ontbijtkoek.

Op de dijk
De koeien vonden het ook gezellig

Via de Menningweerdijk liepen we weer terug richting het dorp. Na bijan twee uur wandelen kwamen we aan bij Ada en Tanja, ons gastvrouwen van deze ochtend. Natuurlijk moesten de schoenen wel even uit voor we naar binnen konden.

Duidelijk een wandelaars collectief

In de huiskamer stond een heerlijk ontbijt voor ons klaar met verse aardbeien en gebakken eieren met of desgewenst zonder spek.

Lekker ontbijtje !

Het was gewoon weer een klein feestje zo met elkaar. We hopen dat we volgend jaar op Hemelvaart de traditie kunnen voortzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*