Zeilweekend 2023

Het weekend van zaterdag 17 juni was er weer het tweejaarlijkse zeilkamp van de DG voor de bovenbouw. Dit jaar was het tijd voor een nieuwe invulling en is er gevaren op het Alkmaardermeer. Het was gelukkig fantastisch weer, al stond er wel erg weinig wind. Zaterdag ochtend verzamelden alle kinderen bij de Woudhaven om daar in diverse boten te stappen en naar de Stierop te varen. Daar werd het kamp opgezet met hulp van diverse ouders. De valken lagen klaar voor de kinderen om mee te gaan zeilen en na een instructie gingen 8 valken met kinderen en instructeur het water op.

Er was een race om “de snelste” en een speurtocht om “de beste”, waarmee alle kinderen vol enthousiasme aan de gang gingen. Catering is op het water verzorgt door langs te varen en broodjes en drinken uit te delen.

Ook waren er diverse motoboten op het water om de race te begeleiden en jureren. Enkele ouders maakten gebruik van de schouw met dank aan Jan en Ineke en konden zo meegenieten van het spektakel op het water.

Aan het einde van de middag zijn alle valken weer terug gebracht/gesleept naar de verhuur in Uitgeest. Na een ijsje zijn alle kinderen in een motorboot terug gevaren naar de Stierop. Hier werd er gezwommen, gegeten, spelletjes gedaan en een mooi kampvuur gemaakt. Iedereen genoot volop en de kinderen hingen wederom aan de lippen van Bert-Jan met zijn prachtige verhalen. Uiteindelijk, en natuurlijk niet te laat 😉, gingen de kinderen in de tent. Iedereen was moe en viel dus als een blok in slaap. Enkele ouders genoten nog even na bij het kampvuur en niet veel later lag iedereen te slapen.

De volgende dag is alles weer snel opgeruimd en om 12:00 stond iedereen met alle spullen weer bij de Woudhaven om veilig weer terug bij hun ouders afgeleverd te worden. Wij kijken terug om een memorabel weekend met heel veel lachende kinderen en begeleiders. Het was heel erg geslaagd en zeer voor herhaling vatbaar. Wij willen iedereen, organisatie, kinderen, ouders en andere vrijwilligers, heel erg bedanken die iets heeft bijgedragen aan dit mooie evenement. Tot over twee jaar!

Eén antwoord op “Zeilweekend 2023”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*