Slootenfondsuitreiking

Afgelopen vrijdagavond 18 november zijn in een gezellig vol Café De vriendschap in Driehuizen, de Familie Slootenfonds oorkondes uitgereikt, aan de vrijwilligers van het jaar uit alle dorpen in de Schermer.

Wethouder John Hagens nam de taak op zich om de oorkondes en bloemen, op een zeer betrokken wijze uit te reiken.

Het was fijn dat de Slootenavond na twee Coronajaren live gevierd kon worden. De genomineerden waren veelal met een smoesje naar Driehuizen gelokt.

De vrijwilligers van de dorpen hadden met elkaar gemeen dat ze allemaal de handen uit de mouwen steken, de één op de voorgrond, de ander wat meer op de achtergrond. De wethouder benadrukte dat zij vooral het cement van de samenleving in de dorpen zijn.

De vrijwilligers waren: uit Schermerhorn: Harry van Etten, uit Grootschermer: Marja Fuhren-Kluft, uit Stompetoren: Lisette Jonk-Dijkers, uit Oterleek: Gerard Roelofsen, uit Driehuizen: Toby van Hecke en uit Zuidschermer: Jan en Jacquelien de Reus.

Allen ontvingen behalve een persoonlijke toespraak van de wethouder;  een oorkonde, een cadeaubon en een mooi boeket bloemen, en een groot applaus uit de zaal.

De vereniging van het jaar werd: Dorpshuis de Hoeksteen uit Stompetoren. In anderhalf jaar tijd heeft het bestuur het verenigingsleven een boost gegeven. Met groot enthousiasme zijn veel activiteiten ( opnieuw) opgestart. Deze vereniging ontving een cheque van 500 euro.

Het was een geslaagde avond in Café De Vriendschap.

Op de foto van links naar rechts:

Lisette Jonk, Harry van Etten, wethouder John Hagens, Marja Fuhren (zittend), Gerard Roelofsen, Toby van Hecke, bestuur van de Hoeksteen: Miriam Smit, Doeko de Vries, Dirk Kalverboer, Jacquelien en Jan de Reus

Foto: Sylvester Liefting

Toby werd vanuit Driehuizen als vrijwilliger van het jaar aangedragen. Toby reageerde zeer verrast!

Zijn bijdrage aan onze dorpsgemeenschap werd door de heer Hagens mooi naar voren gebracht. Het schoonhouden van het bushokje, de taken tijdens de rommelmarkt en de rol in de Driehuizer toneelwereld. Het organiseren van de vrouwenmiddag werd nog wat uitgelicht. “Wat betekent dat dan”, vroeg de wethouder. “Vrouwenmiddag is het entertainen van vrouwen” ….en zo is dat in Driehuizen op de maandagmiddag van de kermis.

Van harte gefeliciteerd met deze oorkonde, Toby!

Over Webredactie

Redacteur website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*