Klussendag 2022

Noem het woord buiten schilderen en het weer begint te betrekken. Pak de kwasten en een bus verf en de eerste druppels vallen.
Helaas zat het weer voor het schilderen even niet mee maar dat komt later goed als we nog even een “oudewijvennazomer” krijgen.
Na de zeer gezellige koffie met koek en de werk verdeling, konden er vele klussen in en rondom de kerk gedaan worden waar een paar of soms wat meer druppels de kluspret niet konden drukken.

Binnen de Kerk was een steiger opgebouwd om de kerkramen weer eens lekker te kunnen soppen. Onderwijl werd er gestript in de kerk. Hiermee wordt bedoeld het schuren van het linoleum door een zware schuurmachine waarna er weer een waslaag aangebracht wordt. Ik leg het maar even uit.

De kerkezolder was vergeven van, wie kent ze niet? Klustervliegen. De stofzuiger lust er wel pap van dus dat knapte weer lekker op.

Dan nog zo’n klusje wat al geruime tijd op de planning stond. De kerkschuur opruimen en weggooien wat weg kan. Spullen van school, De DG en het toneel. Alles weer op zijn plaats gezet en weggegooid wat we toch nooit meer nodig hebben denken we nu… Al met al een beste klus. Laten we het zo opgeruimd houden.

De urnenmuur en vooral de omgeving begon een erg verwaarloosd aanzien te krijgen. Groen uitgeslagen bank, verzakte tegels, onkruid. Er is een stevig begin gemaakt om het weer netjes te krijgen en met de gemeente zijn we in overleg of de bestrating aangepakt kan worden.

Dan moest er nog geschouwd en geschuurd worden. Ook deze klussen werden voortvarend opgepakt en dan plotseling heb je honger als een dijker (Oud West Fries gezegde) door al dat werk.

Gelukkig was er soep met ballen en ook zonder voor de Vega’s. Met heerlijke riant belegde broodjes.

Na de lunch gingen we nog even door om de laatste klussen af te maken.

Eigenlijk is de klussendag zo’n gezellige activiteit dat je alweer zin krijgt in volgend jaar klussendag!

Alle klussendagwerkers worden bij deze weer bedankt voor hun inzet en vooral de saamhorigheid om van ons dorp een mooi dorp te maken en te houden.

Over Karen van Weelden

Redacteur website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*