Huttendorp 2022

Het Huttendorp dit jaar was dit jaar ook in de nieuwe setting een groot succes. Op 28 mei 2022 werd dit evenement weer gehouden. Vanwege diverse omstandigheden was er voor deze keer aansluiting gezocht bij “de Hut” in Zuidschermer, die enkele weken voor Driehuizen hetzelfde evenement gepland hadden. Dit maakte de organisatie een stuk makkelijker en de verenigde krachten bleek ook voor iedereen een goede combinatie. Het thema was dit jaar “op de boerderij”.

Met ongeveer 70 kinderen gecombineerd werden op de zaterdag de kinderen ontvangen en na de eerste logistieke afhandeling werden de ouders uitgezwaaid en de kinderen, in lijn met het thema, als lammetjes afgevoerd naar het Huttendorp terrein achter de school in Zuidschermer. Daar werd al snel gestart met het bouwen van de hutten. Dit werden er maar liefst 12!

Vele spijkers en pallets later stonden er prachtige bouwwerken die de nacht konden overleven. Althans……. Aan het einde van de middag viel er een buitje en bleek dat er nog wat moest worden gesleuteld aan de waterdichtheid van de meeste hutten. Gelukkig lukte dit en waren de verblijven klaar voor de nacht.

In middels had iedereen honger en de BBQ smaakte dan ook prima. Na het eten was het tijd voor het kampvuur en de verhalen van Bert Jan Halewijn die ook dit jaar weer van de partij was. Eerst voor de jongere kinderen die niet bleven slapen en daarna spelletjes en verhalen voor de oudere kinderen. Ook de disco wagen die op het terrein stond is goed gebruikt en ik denk dat ook de buurt de muziek gehoord heeft.

Na vele uren van veel plezier en de verhalen van Bert Jan werd het tijd om te slapen. Dit verliep uitstekend, waarschijnlijk omdat iedereen moe was van de activiteiten. Na een kort en nat nachtje stond om 7:30 de muziek al weer aan voor de ochtendgymnastiek op de muziek van de Snollebollekes.

Het was koud geweest en daarom wilden de kinderen al snel de hutten gaan opruimen. Toen de ouders kwamen was er al een groot deel opgeruimd, al blijft het altijd een heel karwei om alles weer weg te krijgen.

Wij kijken terug op een superleuk evenement. De samenwerking met Zuidschermer was erg geslaagd en de kinderen vonden het ook heel erg leuk. Wij willen alle ouders die hebben geholpen, het team van de Hut in Zuidschermer en alle kinderen heel erg bedanken voor hun deelname en de mooie dagen. Alles verliep in goede harmonie en het aantal gewonden viel mee.

Over Karen van Weelden

Redacteur website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*