Excursie Natuurlijk Genoegen

Zondagmiddag werd de groep van 25 personen welkom geheten door Jeroen en Rosalinde. Zij namen ons mee naar de bezoekersruimte waar de koffie en thee met koek klaar stond. Jeroen vertelde over de ontwikkeling van het bedrijf en de keuze die zij gemaakt hebben om via biologisch , naar biologisch dynamische bedrijfsvoering te gaan. Een interessante uiteenzetting, met volop gelegenheid tot vragen stellen. Er waren veel vragen van de bijzonder geïnteresseerde DG-leden en er kwamen even zoveel antwoorden.

Vervolgens kregen we een rondleiding over het erf naar de stal. Jeroen liet ons aan de mest ruiken, vertelde over de houtsnippers die in de vrijloopstal een goede ondergrond voor de koeien vormt. De koeien kwamen al richting de ruime stal wandelen omdat het inmiddels begon te regenen. Het uitzicht vanuit de stal is prachtig, dat mag ook gezegd. Het hoe en waarom van de nieuwe stal, met de bogen werd duidelijk gemaakt, en ook hier, als je het ziet snap je het. De hooidroogschuur was voor ieder een verrassing. Een nieuwe methode van gras drogen, die heel goed past in dit gezinsbedrijf. De kraan waarmee het gras naar binnen wordt gehesen en het hooi naar het voerhek gebracht wordt met speels gemak door de kinderen gedemonstreerd. Voor sommigen in de groep, om jaloers op te worden!
Tot slot nog een tour langs de jonge kalfjes en door de melkstal. Een manier van koeien melken die past in het denken van deze ondernemers.

Iedereen die aanwezig was had een prachtige middag. Het is mooi te weten wat de drijfveren en de passie voor dit gezinsbedrijf betekenen.
Heel hartelijk bedankt!

Jeroen en Rosalinde willen graag de voorstellingen van de Karavaan, op hun locatie, bij u aanbevelen.


BOER BEN IK,  Een indringend portret van een boer

Van 12 mei t/m 29 mei strijkt de Karavaan neer op onze boerderij. In onderstaande link leest u alle informatie over de voorstelling en de kaartverkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*